AVIn kokoontumisrajoitus poistuu 1.10.2021 ja osallistujamäärissä palataan normaaliin niin harjoitusryhmissä kuin kisoissakin

[Lisätty 12.10.2021 linkki Sagin ohjesivulle]
Ohjeistus perustuu AVIn tiedotteeseen https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69919783 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole jatkamassa Uudenmaan kokoontumisrajoituksia 1.10.2021 jälkeen. Voimassaolevat yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset voi tarkistaa AVIn sivulta. Kunnat voivat päättää alueillaan kokoontumisrajoituksista, jotka ovat AVIa tiukemmat.

Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.

Tilojen käyttöä koskevat lain yleiset hygieniavaatimukset ovat edelleen voimassa koko Suomessa 31.12.2021 saakka

Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Tartuntatautilain pykälässä 58 c määritellään yleiset hygieniavaatimukset, joita laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on noudatettava:

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Hygieniavaatimuksia on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa. Tällä hetkellä pykälä on voimassa 31.12.2021 saakka.

AVI suosittelee, että tiloissa käytetään myös muita THL:n ja OKM:n ohjeessa mainittuja keinoja koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

HUSin suositukset

Jatkossakin harrastustoiminnan järjestämisessä suositellaan muun muassa, että harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa, kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa vältetään ja että harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena. Harrastustoiminnassa suositellaan välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia ja noudattamaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta. Harrastustoiminnan ohje on voimassa toistaiseksi. Lähde: https://www.hus.fi/ajankohtaista/paakaupunkiseudun-koronakoordinaatioryh...

Sagin ohjeet

Agilitykilpailuiden ja -harrastustoiminnan järjestäminen koronaviruspandemian aikana: https://www.agilityliitto.fi/agilityliitto/sagin-koronalinjaukset/