Vapaaharjoittelu Vuokkoset Areenalla

- Vapaaaharjoittelu tarkoittaa ilman ohjausta tapahtuvaa suunnitelmallista harjoittelua. Muista aina miettiä harjoitusten aihe ja suunnitella toteutus jo ennen kentälle tuloa!
- Vapaatreenikortti on pääsylippusi halliin. Vapaaharjoiteltaessa kaikilla harjoitusalueella olevilla tulee olla vapaaharjoitteluoikeus - myös treenikavereilla. Vapaaharjoitteluoikeus ei oikeuta varaamaan kenttää koulutusta varten.
- Vapaatreenaaminen tapahtuu halliin saapumisjärjestyksessä. Vapaatreeniaikaa ei voi varata itselleen esimerkiksi lämmittelylenkin ajaksi tuomalla tavarat halliin, vaan jokainen kentän vapautumista odottava odottaa vuoroaan hallissa ilman koiraa.
- Mikäli kentän reunalla on treenivuoroaan odottavia, tulee kentällä harjoittelevan ottaa tämä huomioon. Yhden vapaaharjoittelijan harjoitusaika on noin 15-20 minuuttia.
- Vapaatreeniaika on ohjaajakohtainen. Vapaaharjoitteluun käytettävä aika ei pitene, vaikka ohjaaja harjoittelisi useamman kuin yhden koiran kanssa.
- Kentällä voi harjoitella useampi koirakko kerrallaan, mikäli vapaaharjoittelijat näin sopivat. Kentän jakaminen ei pidennä harjoitteluaikaa, vaan seuraavan vapaatreenaajan saapuessa, kentän tulee vapautua kohtuullisessa ajassa (15-20 minuuttia).

Vinkkejä tehokkaaseen vapaaharjoitteluun:
- Suunnittele harjoituksesi huolellisesti ennen kentälle tulemista.
- Treenaa tehokkaasti eli järkevästi: muista että laatu korvaa määrän.
- Huolehdi koirasi perustottelevaisuudesta ja koiran motivaatiosta: ne ovat lajiharjoittelun perusta.

Hyvitä treenihetkiä kaikille!