Ojangon koiraurheilukeskuksen alueen säännöt

[päivitetty 2.5.2022]

Ojanko Areena on yksityinen harrastuskäyttöön tarkoitettu, keinonurmipohjainen, puolilämmin sisätila. Ensisijaisesti hallia käytetään koiraharrastustoimintaan. Alueella ja hallissa tulee noudattaa vastuullisen koiranpidon periaatteita.

 

 1. Hallissa saa oleskella vain varauksen mukaisella kentällä/alueella, vapaaharjoitteluoikeudella tai muulla erikseen myönnetyllä luvalla. Vapaaharjoitteluoikeus on aina henkilökohtainen. Jokainen käyttäjä on vastuussa siitä, ettei päästä halliin henkilöitä luvatta.
 2. Hallin käyttäjä sitoutuu noudattamaan hallin sääntöjä ja vastaa siitä, että tilat on luovutettaessa vähintään vastaavassa kunnossa kuin saapuessaan. Havaituista puutteista tai vahingoista tulee ilmoittaa huolto[at]ojanko[dot]fi.
 3. Hallin käyttäjä sitoutuu korvaamaan hallille tai esteille aiheuttamansa vahingot.
 4. Hallin käyttäjä on itse vastuussa itsestään, koirastaan sekä sen mahdollisesti muille käyttäjille aiheuttamistaan vahingoista.
 5. Halliin tulevien koirien tulee olla rokotettu SKL:n määräysten mukaisesti.
 6. Hallissa on tallentava kameravalvonta. Lue lisää tietosuojasta »
 7. Jokainen käyttäjä on osaltaan vastuussa toiminnan turvallisuudesta. Alueella ja erityisesti sisätiloissa noudatetaan turvavälejä sekä ihmisten että koirien turvallisuuden takaamiseksi. Ensiaputarvikkeiden ja hätäpoistumisteiden sijainnit on hallissa merkitty. 

Pidetään halli ja sen ympäristö siistinä

 1. Halli on sisätila. Puhdista kenkäsi ja koirasi hiekasta, kurasta ja lumesta ennen halliin menoa. Toivomme sisäkäyttöön eri kenkiä. Käytä vain keinonurmelle soveltuvia kenkiä. Metallipiikkisten kenkien käyttö on kielletty.
 2. Hallissa ei saa säilyttää omia tavaroita.
 3. Kaikilla kentillä on siivoustarvikkeet vahinkoja varten ja roskis roskille, käytäthän näitä ja siivoat jälkesi. Kuivaa keinonurmelle kaatunut vesi/neste.
 4. Keinonurmelle ei saa tehdä tarpeita tai muuten aiheuttaa sotkua. Sotkusakko 25€ koskee kaikkia. Sotkut on siivottava välittömästi siihen tarkoitetuilla välineillä ja aineilla. Sakko tulee maksaa halliyhtiön tilille välittömästi. Tilinumero FI92 1220 3000 2803 01 viite 1012.
 5. Pidä huoli että koirasi syö sille antamasi palkan. Märkäruoan tai vastaavan laittaminen suoraan kontaktiesteen pinnalle on kiellettyä.
 6. Hallin ulkopuolella roskat ja koirien jätökset viedään roskiksiin.
 7. Älä anna koirasi pissata hallin ulkoseiniin tai muihin alueen rakenteisiin.
 8. Tupakointi hallissa on ehdottomasti kielletty. Hallin ulkopuolella tupakointi on sallittu vain tupakointipaikalla roskakatoksen vieressä.

Toiset huomioiva toiminta hallissa

 1. Hallissa koiran tulee olla aina ohjaajansa hallinnassa. Pidä koirasi kytkettynä, mikäli et ole suoritusvuorossa.
 2. Halliin mennään vasta kun oma varaus alkaa ja poistutaan viipymättä varauksen päätyttyä.
 3. Tarpeetonta oleskelua hallissa tulee välttää. Omaa vuoroa odotetaan ensisijaisesti hallin ulkopuolella.
 4. Harjoitusvuorolle kuljetaan oman kentän ovesta. Viimeinen lähtijä sammuttaa valot ja lukitsee oven.
 5. Anna koulutus- ja suoritusrauha. Vain kentillä treenaavat koirat saavat pitää meteliä.
 6. Juoksunartut saavat treenata hallissa juoksuhousut jalassa, mutta voivat olla sisällä vain oman suoritusvuoronsa ajan. Hallin vuokraajat päättävät itse juoksunarttujen sallimisesta vuokraamillaan vuoroilla hallin sääntöjä noudattaen. Tapahtumissa noudatetaan samaa käytäntöä, poikkeuksena itse suoritus, jonka aikana juoksuhousuja ei tarvitse käyttää kunkin lajin sääntöjen mukaisesti.
 7. Esteitä ei saa raahata. Jos et pysty nostamaan, älä siirrä!
 8. Esteitä ei saa siirtää kentältä toiselle. Esteitä voi luvalla lainata toiselta kentältä, mutta ne tulee palauttaa oman vuoron päätyttyä.
 9. Kontaktiesteitä ei saa jättää kentälle vaillinaisesti koottuna. Mikäli esteitä on madallettu, palautetaan ne normaalikorkeuteen
 10. Kenttäkohtaiset säännöt: Kesäkausi:
 • Kenttä 1 on ratakenttä! Tunnettujen agilitytuomarien suunnittelema rata vaihtuu aina 2 viikon välein ja se rakennetaan kentälle aina tiistaisin. Huomaathan, että mikäli viikonloppuna on hallissa ollut tapahtuma, maanantaina rataa ei kentällä ole. Ratapiirustus löytyy kentän 1 ilmoitustaululta. Ethän siirrä esteitä tai numerointeja kentällä treenatessasi!

 • Kenttä 3  saa jäädä treenin jälkeiseen tilaan (agilityesteet kentällä tai kenttä tyhjä). Tämä kuitenkin niin, että agilityesteet ovat sijoitettu turvallisesti (kentällä ollessa agilityesteet suoritettavissa ja kentän reunalla ollessa siististi sivuun pakattuina).

 • Kenttä 5 kontaktit pitää olla aina kentällä ja suoritettavissa turvallisesti.

 1. Estenumerot kerätään pois treenin päätteeksi.

Sääntörikkomukset käsitellään tapauskohtaisesti. Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa treenioikeuden menettämiseen.

Panostetaan turvalliseen harrastamiseen!

Ojangon koiraurheilukeskuksen alueella noudatetaan voimassa olevia viranomaisten suosituksia yksityisille toimijoille koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Edellytämme että tapahtumajärjestäjät ja tilojen vuokraajat toimivat aktiivisesti ja suunnitelmallisesti turvallisen harrastustoiminnan edistämiseksi ja koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Toiminnan järjestäjä vastaa viranomaismääräysten noudattamisesta.